CATEGORII
 

Presostat electronic EPC 4 Automatizare pompe si hidrofoare

Cere ofertă de preț

Descriere Presostat electronic EPC 4 Automatizare pompe si hidrofoare

Modelul de presostate EPC 4 sunt recomandate a se utiliza in instalatii in care pompa de ridicare a presiunii (fie pompa de put sau de suprafata) sa fie corect dimensionata (presiunea disponibila la cel mai indepartat/defavorizat consumator - robinet -) sa nu depaseasca valorile normale: 1.5 - 2 bar.
Functionarea presostatului electronic EPC 4 se bazeaza pe detectarea debitului de apa si nu a presiunii
Atunci cand presostatul electronic EPC 4 detecteaza inchiderea unui robinet-reducerea debitului - prin programare, se mai asteapta 15 secunde pana cand va fi comandata oprirea pompei - operatiune necesara pentru limitarea numarului de porniri/opriri ale pompelor.
In acest interval (de 15 secunde) daca presiunea disponibila a pompei este mult mai mare decat necesarul din instalatie exista posibilitatea ca presiunea din instalatie sa creasca peste limitele dorita (tocmai datorita acelor 15 secunde)
In situatiile in care pompele exista deja si sunt alese gresit (mult mai mari decat necesar) recomandam utilizarea sistemului clasic - Presostat electromecanic+recipient de hidrofor+manometru+robineti
Acest presostat electronic reprezinta o alternativa la sistemul clasic presostat / manometru / piesa cu 5 cai / fluxostat, avand in plus avantajul prezentei unui sistem de protectie la lipsa apa.
In cazul in care sistemul nu detecteaza apa in instalatie, acest presostat electronic comanda oprirea pompei.
Apoi, la un interval prestaibilit, testeaza periodic prezenta apei si reporneste pompa in cazul in care a revenit apa in instalatie.
In cazul in care dupa numarul de incercari prestabilit, apa nu a revenit in instalatie, dispozitivul nu va reporni pompa decat dupa o resetare manuala.
Newsletter